1

Dhal - indisk gryta

Röda linser fick följa med hem från affären för första gången. Vad gör man med såna? Det blev indisk gryta med spännande kryddor, väldigt nyttig och dessutom vegetarisk!

Gör såhär:
Hacka 1 gul lök, 2 stora morötter och finhacka 2 vitlöksklyftor. Fräs i olja i en trevlig gryta med lock. Krydda med 1 msk färsk riven ingefära, 1 tsk koriander, 1/2 tsk mald kummin och ett krm kanel. Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 burk cocosmjölk, 1 buljongtärning, 4 dl röda linser samt 2 dl vatten.

Låt puttra i 30 minuter.

Dhal serveras gärna med ris och naanbröd. Jag hade inte naanbröd men grönkålships... Fungerade det med :) Dessutom glömde jag vattnet så min blev mycket mer fast än den borde, egentligen skall den vara som en gryta. Gott blev det i alla  fall.


Kommentarer:

1 Susanna Maria J:

skriven

Smarrigt :D

Svar: Tack:)
Esther

Kommentera här: