0

snålis

Äntligen på väg! Hem. Vi har rännt som galningar på stan i Stockholm idag så det är inte klokt. Då kommer vi ändå upp igen redan i augusti.
Hem åker vi Veolia Snälltåg, enligt biljetten kallad snålis. Lite onödigt obvious kanske. Biljetterna var vansinnigt billiga.

Vi har två stora påsar fyllda med ost, det luktar i hela vagnen. Sevärdigheter är inprickade på en karta. Mina byxor har fläckar från kebab-fett så det ser hemskt ut. Vi har tagit upp fötterna ur skorna och känner oss som rediga utpumpade skånska turister som pustar ut efter en intensiv helg i Hufvudstaden.

Och det tycker jag är skönt!
0

Kebab i pita med ayran

Kort lunch på bästa kebabstället nere på Hötorgshallen. Och ayran, gott!
Nu ränner vi sista få timmarna. Tur att vi åker tåg och inte bilar. Det hade vi verkligen inte orkat!
0

liten hyllning

Än en gång har vi ätit. Vi åt italienskt strax norr om Gamla stan. Det är så vackert, jag förstår alla turister från när och fjärran som kommer hit och beundrar. Vi gick förbi några spanska killar som stod och häpnade framför en skylt med ett gatunamn. Skrattade och var tvungna att ta foto: Yxsmedsgatan.

Jag tänker på böckerna av Per Anders Fogelström Mina drömmars stad. Hur var Stockholm förr? Det har hänt så mycket de sista 100 eller 150 åren. Då var de kvarter fattiga som nu har dyraste kvadratmeterpriset i Sverige. Nu är de vackraste våningarna företagslokaler.

Vad hände här förr?