0

hur man gör lussekakor

Bästa sysslan en första advent är att bjuda in systrar och systerbarn och baka lussebullar tillsammans. Baka är roligt för stora och små!
Man sätter en vanlig lussekatt-deg med kesella, saffran och fingervarm mjölk. När den jäst en timme kavlar man ut den och trycker ut figurer med pepparkaksformar. 
Därefter skall de åter jäsa, kanske 30 minuter. Man penslar de små kreationerna med ägg och strör över pärlsocker. 
In i ugnen på 225 grader i 10 minuter (alltså halva tiden mot vanliga lussekatter som ju är större än dessa). 
Samlas runt tända ljus, julmusik och ät lussekakorna med ett glas kall mjölk till!
0

scones

Jag vaknade 7 och kunde inte somna om. Ligger jag kvar och vrider mig väcker jag Andreas... bäst att stiga upp och baka scones!

När de väl var inne i ugnen kokte jag en kanna espresso i vår mockabryggare, tog fram leverpastej och ost och korvarna vi köpte i Paris. Jag tände ljus och satte på Adolf Fredriks bachkör. Det är fortfarande mörkt ute. Klockan hann bli kvart i åtta när jag bestämde mig för att nu får alla andra i huset vakna.

Upp och hoppa! 
Frukosten är dukad och brödet nybakat!
0

körsång

Jag har börjat i en kör. En gång i veckan övar vi och nu till första advent skall jag för första gången vara med och sjunga i Allhelgonakyrkan. 
Hemma sitter jag och övar på pianot och på väg till jobb lyssnar jag på de bästa av låtarna på repris. Dotter sion och Advent och alla de andra.

Jag har försökt med min ensamma röst och endel gester beskriva för Andreas hur pampigt det blir när vi går från en samlad stämma till fem eller sex stämmor då refrängen tar vid... det blir inte så likt. Bättre när han får höra själv.
Allhelgonakyrkan är så respektingivande och vacker. Mest vacker inuti...