0

vit chokladkaka med saffran

En helt underbar julkaka, vackert gul och med ljuvliga smaker. Kan varieras med olika tillbehör och passar till festliga middagar såväl som hemmakvällar. 

Vad behöver du
100g smör
0.5g saffran
100g vit choklad
2dl socker 
2dl vetemjöl 
2 ägg
smör till att smörja formen 
florsocker till garnering

Hur gör du
Smörja en kakform med avtagbar kant. Smält smöret i en kastrull. När smöret smält tag av kastrullen från plattan. Lägg i den vita chokladen delad i bitar och blanda ner ett paket saffran. Blanda tills chokladen smält. 

Vispa ägg och socker. Rör ner smörblandningen och vänd ner mjölet. Häll smeten i den smorda kakformen och grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter. 

Jag tog ut kakan lite senare för jag vill inte att den skall vara kladdig i mitten. Du pudrar kakan med florsocker när den svalnat helt och serverar med vispad grädde/goda bär/färskost med rivet citronskal. Du kan också vara crazy och blanda ner hackad mandel i smeten. 

Kommentera här: