I det lilla huset i Staffanstorp bakar jag kakor, lagar mat, planterar allt möjligt skoj i trädgården och bjuder in vänner och familj på middag.
Min dansk-svenska gårdshund tar med mig ut på långa promenader på de skånska fälten.
Kom hem till mig och njut.
I min familj finns ett speciellt intresse: köpa mat. Det handlar alltså inte om lyxiga kräftor och parmesan, men vanliga nyttiga och närproducerade grönsaker, havregryn och nötter, konserver och falukorv. Hela utmaningen ligger i att ha mat så man kan bjuda vänner eller familj, billigt, nyttigt och närproducerat. Bra hoppy va? Äta bör man ju ändå. Syrran flyttade ner till Malmö igår. Det första vi då gör är ju naturligtvis att åka och bunkra upp med mat på Willys. Mamma lär ut allt hon kan. Är det bra med jod i salt? Vilka märken är miljömedvetna och prisvärda? Vad kan man göra med de sista morötterna längst in i kylen, när de börjat skrumpna? Vilket matfett skall man akta sig för?